Werk- en leertraject / stage

Studenten moeten beroepswerkzaamheden leren in de praktijk. Hiernaast moeten studenten ook leren hoe zich te gedragen in een organisatie, daar is de stage voor. Met een stage doen studenten praktijkervaring op, welke de school niet kan bieden. Een stagiaire heeft voor uw organisatie voordelen; een gemotiveerde werknemer, lage kosten, vernieuwing en invloed in studieprogramma’s.Friese Jongens kan uw organisatie helpen met een stagiaire in de volgende stage- mogelijkheden:

 • Werkstage
  Een werkstage is een stage waarbij een werkloze met behoud van zijn/haar bijstandsuitkering werkervaring opdoet bij een bedrijf, gedurende drie tot zes maanden en in sommige gevallen een jaar.
 • Werkend leren (duaal)
  Bij duaal studeren combineert de student werken en leren. De verdeling tussen werken en leren verschilt per opleiding, maar samen vormen ze een studiebelasting die overeenkomt met een “gewone” voltijd- opleiding.
 • Afstudeerstage
  Hierbij loopt de student het laatste deel van zijn/haar studie stage (van minimaal zes weken tot een jaar). De afstudeerstage wordt afgerond met een verslag of (afstudeer)scriptie.
 • Ervaringsstage
  Deze stage vindt meestal plaats in het 2e, 3e of 4e leerjaar. In deze stage wordt er ervaring opgedaan door de student in het bedrijfsleven.
Bel onsMail onsChat met onsWhatsapp ons