Hurde wurker

Wat wil je worden als je later groot bent?

Ik denk dat ieder kind wel heeft gedroomd van een rol in een coole actiefilm, de nummer 9 positie in de WK finale, een wereldreis op zoek naar Pokémon of een leven als dolfijnentrainer. “Hé Hessel, wat wil jij later worden als je groot bent?” Ik schreeuwde zonder na te denken dat ik de nieuwe spits zou worden van het Nederlands Elftal. Met mijn vriendjes deed ik niks anders dan voetballen, maar na een aantal jaar kwam ik er achter dat ik toch niet zo’n toptalent bleek als ik vooraf had ingeschat. Opportunisme maakte plaats voor realisme en ik ging eens nadenken wat ik nu moest antwoorden als mensen mij vroegen wat ik later worden wil.

Werken als rechercheur naast De Cock met C-O-C-K leek me wel wat, maar ook dat was het niet voor mij. Wat vind ik nou leuk? Vakantie, voetbal, hutten bouwen… Ja! Boomhutten bouwen. Dat leek me wel wat. Als jongen van 11 jaar maakte ik voor de buurtgenootjes boomhutten, voetbalgoals en alle attributen om riddertje mee te spelen. Dit alles maakte ik van hout.

Voor mijn verjaardagen kreeg ik elk jaar weer verschillende gereedschapssets. Op school deed ik mijn ding, maar het schrijven in een schrift was lang niet zo leuk als het perfectioneren van mijn zwaard of het schilderen van de boomhut van Frank, de buurjongen. Toen ik mijn profiel moest kiezen op VMBO was ik er al gauw achter; ‘iets met bouwen’. Ik mocht nu zelfs op school werken aan mijn houten wapens en ik was er achter wat ik wilde gaan doen!

Wat wil ik later worden als ik groot ben? Timmerman! Ik ben nu Timmerman en werk als scheeps-interieurbouwer. Ik denk dat er niet meer voldoening uit je werk gehaald kan worden als je de creaties mag bekijken wanneer ze af zijn. Ik bouw het interieur in luxe jachten en zie deze opgehaald worden door mensen die in één avondje stappen meer uitgeven dan ik verdien in een week. Ik haal voldoening uit mijn werk, neem een leuk centje mee naar huis en heb een mooi leven. Vrouw, twee kinderen en een huis met grote tuin hier in het mooie Friesland. Het is nu later, ik ben nu groot en ik ben geworden wat ik wil zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + vier =